افسردگی کودک

هنگامی که کودکی با افسردگی مواجه می شود، دچار احساسات طاقت فرسا و ناراحت کننده ای می شود. مهم است که بدانید افسردگی یک وضعیت پزشکی درمان پذیر است و راهکارهایی وجود دارد که می توانید برای کمک به کودک خود برای درمان افسردگی و غلبه بر آن انجام دهید. افسردگی چیزی بیش از یک خلق بد است – این یک دوره تحریک پذیری، ناامیدی به صورت شدید، عصبانیت یا خشم است که می تواند هفته ها، ماه ها یا بیشتر به طول بینجامد. این احساسات می‌توانند عملکرد عادی را برای کودکان و نوجوانان، گذراندن روز یا لذت بردن از چیزهایی که معمولاً از آن لذت می‌برند، دشوار کند.

تعریف افسردگی

نوعی از اختلالات خلقی یا «عاطفی»،می باشد. افسردگی اساسی، بسیار فراتر از احساسات معمولی غمگینی است که ممکن است کودک تجربه کند. افسردگی اساسی حالتی است که کودک به صورت دائم غمگین یا تحریک‌پذیر می باشد که بر نحوه تفکر و رفتارهای کودک در محیط خانه، مدرسه و با همسالان خود تأثیر می‌گذارد.
موسسه ملی سلامت روان تخمین می زند که بیش از 10 درصد از نوجوانان 12 تا 17 ساله در یک سال معین افسردگی شدید را تجربه می کنند. افسردگی هم در کودکان و هم در نوجوانان در حال افزایش است. شروع زودهنگام افسردگی در دوران کودکی و نوجوانی می تواند پیش بینی کننده ی افسردگی در بزرگسالی باشد. درمان زودهنگام و مداوم می تواند به کاهش خطر عود و کاهش شدت علائم و در عین حال بهبود عملکرد فرد کمک کند.

عوامل افسردگی کودک

عوامل افسردگی کودک

در افسردگی ترکیبی از علل مانند ژنتیک، محیط و عوامل روانی وجود دارد. افسردگی دارای یک مؤلفه ژنتیکی قوی است، زیرا این بیماری می‌تواند از نسلی به نسل دیگر منتقل شود. البته کودکان همیشه به این دلیل که والدینشان دارای افسردگی می باشند، به افسردگی مبتلا نخواهند شد. بسیاری از کودکان حتی زمانی که هیچ سابقه خانوادگی بیماری وجود ندارد، دچار افسردگی می شوند. کودکان همچنین در صورت تجربه استرس محیطی مانند سوء استفاده، غفلت یا ضربه روحی، تغییرات یا ضررهای مهم، درگیری های خانوادگی و والدین، یا درگیری با همسالان مانند قلدری یا فقدان توجه و عاطفه، بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به افسردگی هستند. علاوه بر این، کودکان مبتلا به بیماری های مزمن پزشکی یا سایر اختلالات سلامت رفتاری، مانند اضطراب، در معرض خطر ابتلا به افسردگی هستند.

علائم و نشانه های افسردگی کودک

هر کودک ممکن است علائم افسردگی اساسی را متفاوت تجربه کند. برای تشخیص افسردگی اساسی، کودک باید حداقل یکی از دو علامت زیر را در اکثر روزهای هفته (در بیشتر ساعات روز) در همان دوره دو هفته ای نشان دهد:

  • احساس ناراحتی، غمگینی، تحریک پذیری به صورت مداوم
  • از دست دادن علاقه و لذت تقریباً در تمام فعالیت ها و کارهایی که قبلا از انجام آن ها احساس لذت و رضایتمندی داشتند.
  • علاوه بر این، چندین مورد از علائم زیر نیز باید وجود داشته باشد:
  • احساس ناامیدی یا درماندگی و ناتوانی
  • عزت نفس پایین
  • احساس ناکافی و شایسته نبودن
  • احساس گناه به صورت افراطی
  • مشکل در رابطه ها یا کناره گیری اجتماعی
  • اختلال در خوابیدن، به صورت زیاد یا کم خوابیدن
  • تغییر اشتها یا وزن
  • کم شدن انرژی
  • مشکل در تمرکز یا کاهش عملکرد مدرسه
  • افزایش حساسیت به شکست یا طرد شدن
  • بلاتکلیفی
  • شکایات فیزیکی مکرر، مانند سردرد، معده درد یا خستگی
  • افکار و آرزوی مردن
  • افکار یا تلاش های خودکشی

بسیار مهم است که به یاد داشته باشید که علائم افسردگی و افکار و رفتارهای خودکشی باید بسیار جدی گرفته شوند.

تشخیص افسردگی کودک

اگر فکر می کنید کودک شما از افسردگی شدید رنج می برد، با پزشک اطفال کودک خود صحبت کنید یا به دنبال یک درمانگر یا روانپزشک متخصص در حوزه کودکان و نوجوانان باشید. تشخیص دقیق و درمان زودهنگام کلید موفقیت در مدیریت افسردگی اساسی است. افسردگی همچنین می تواند در کنار سایر اختلالات سلامت رفتاری مانند سوء مصرف مواد یا اختلالات اضطرابی رخ دهد. با سطح پیچیدگی که اغلب در تشخیص و درمان افسردگی دخیل است، یافتن یک متخصص بسیار آموزش دیده، مانند یک متخصص اطفال، مددکار اجتماعی بالینی دارای مجوز، یک روانشناس کودک، یا یک روانپزشک کودک و نوجوان حاذق، مهم است.

درمان افسردگی کودک

درمان افسردگی کودک

درمان زودهنگام برای کاهش پریشانی، بهبود عملکرد و پیشگیری از اپیزودهای افسردگی در آینده، کلیدی است. بدون درمان، افسردگی کودک شما برای مدت بیشتری ادامه خواهد داشت و به طور فزاینده‌ای شدیدتر می شود، که منجر به اختلال قابل توجهی در محیط مدرسه، خانه، و در بین دوستان و خانواده می‌شود.

یک متخصص، برنامه درمانی فردی را بر اساس علائم کودک شما و سایر عوامل شخصی طراحی می کند. برنامه درمانی ممکن است شامل موارد زیر باشد:درمان

فردی مبتنی بر شواهد

درمان شناختی-رفتاری: این درمان به کودک شما کمک می‌کند تا با تغییر دیدگاه‌های تحریف‌شده نسبت به خودش و جهان، شرکت در فعالیت‌هایی که خلق و خوی مثبت را تقویت می‌کنند، بتواند از توانمندی هایش برای حل مشکلات و مسائل و مقابله مؤثر با آن ها استفاده کند.

مطالعه بیشتر درباره: درمان شناختی رفتاری

درمان بین فردی: این درمان به کودک شما کمک می‌کند تا علائم افسردگی را کاهش دهد و از طریق یادگیری صلاحیت لازم برای بهبود ارتباط های خود، حل معضلات و مسائل و تعامل اجتماعی، با استرس‌های رابطه‌ای کنار بیاید و روی آن ها مدیریت و کنترل داشته باشد.

خانواده درمانی

حمایت والدین در کمک به کودک برای یادگیری مدیریت خلق و خو و زندگی خود بسیار مهم است. خانواده‌درمانی همچنین می‌تواند پویایی‌های خانواده یا عوامل استرس‌زای موقعیتی را که در افسردگی فرزند شما نقش دارند، بررسی و درمان کند.

دارو

یک داروی ضد افسردگی می تواند در درمان افسردگی متوسط تا شدید بسیار موثر باشد، به خصوص زمانی که با درمان فردی و یا خانوادگی ترکیب شود.
اکثر کودکانی که درمان زودهنگام و موثر برای افسردگی اساسی دریافت می‌کنند، بهبود می‌یابند و حتی ممکن است بهبودی کامل علائم را تجربه کنند. کودکان مبتلا به دوره های شدیدتر افسردگی و همچنین سایر اختلالات (مانند مصرف مواد، اضطراب یا اختلالات عاطفی) ممکن است برای مدت طولانی تری به کار با ارائه دهندگان درمان ادامه دهند. برخی از کودکان یک نوع افسردگی مکرر خواهند داشت که می تواند در طول زندگی آنها بیاید و از بین برود. این کودکان از شرکت مجدد دوره ای در درمان با بروز علائم سود می برند.

درمان و کودک

بسته به برنامه درمانی شخصی فرزندتان، کودک و خانواده شما ممکن است به ملاقات با ارائه دهندگان درمان ادامه دهند تا زمانی که علائم افسردگی بهبود یابند یا تحت کنترل قرار گیرند. ممکن است برای نظارت بر پیشرفت فرزند شما و اطمینان از سلامتی مداوم، بازدیدهای دوره ای بعدی توصیه شود. درمان همچنین به فرزند شما اجازه می دهد تا در خانه، مدرسه و روابط خود شکوفا شود. فرزند شما می تواند بدون اینکه افسردگی در افکار، احساسات و رفتار او دخالت کند، بهترین عملکرد خود را داشته باشد.

Leave a Comment