هوش معنوی چیست ؟ ایا هوش معنوی رابطه ای با معنویت دارد؟ ویژگی افراد دارای هوش معنوی بالا چیست ؟ایا هوش معنوی افراد قابل تغییر است ؟ هوش معنوی اخرین تکه پازل شخصیت انسان است به همین دلیل مرحله بسیار مهمی ست که می تواند هویت انسان را کامل کند . هوش معنوی در زبان فارسی با مرام و معرفت مترادف گرفته می شود .
هوش معنوی فراختر،گسترده تر و پهناور تراز دایره ی مذهب و اعتقادات مذهبی ست ؛ به عبارت دیگر ممکن است فردی کاملا بی دین باشد ولی از هوش معنوی سرشاری برخوردار باشد و عکس این قضیه هم صادق است . از ویژگی های افراد با هوش معنوی بالا این است که: بسیار ثابت قدم و استوارند ؛ این افراد به شدت پایبند قوانین ،اصول خاص اخلاقی و معرفتی که برای خودشان تعریف کرده اند هستند.
ویژگی دیگر این افراد این است که مثل خورشید تابنده اند؛نیکی و محبت خود را در همه حال ارائه میدهند؛حتی اگر از جانب دیگران بی مهری و خشونت ببینند باز هم تفکرشان نسبت به دیگران خوب وخیرخواهانه است. مسئله دیگری که در وجود این افراد مشهود است قدرت متقاعد کردن بالای انهاست ؛این افراد قدرت استدلال و استنتاج بالایی دارند. در وجود این افراد خودخواهی یافت نمیشود ؛بسیار دگرخواه هستند و از خودگذشتگی زیادی دارند .
خرد (wisdom )و شفقت (compassion) دو فاکتور بسیار مهم در تعریف هوش معنوی است .
خرد و عقلانیت این افراد بر شفقت و بزرگ منشی انها سایه گسترده است و این افراد تابع احساسات کور نیست ؛اصطلاحا گفته می شود که بین عقل و دل این افراد تضادی وجود ندارد .
افراد دارای هوش معنوی بالا فارغ از این که طرف مقابل انها چه جایگاه و پایگاهی دارد کار خود را انجام می دهند . ارامش این افراد درونی ست و به طوفان های بیرونی وابسته نیست . این افراد به شدت مراقب نقش و جایگاه خود هستند و سعی میکنند درامور مختلف فراتر از نقشی که دارند دخالت نکنند.

نکته قابل توجه در بحث هوش معنوی این است که : این هوش قابل تعلیم و یادگیری است.

One Thought to “هوش معنوی”

  1. سوگل

    چه جالب که این هوش اکتسابیه و میشه کسبش کرد.عالی بود👌👌

Leave a Comment