افراد قدرت طلب مدام به دنبال خود نمایی و ارضای حس قدرت طلبی شان هستند. از نظر جامعه شناسی اگر افراد قدرت طلب بتوانند این ویژگی را جهت دهی و مدیریت کنند، تبدیل به سرمایه های یک جامعه می شوند که موجب تعالی و پیشرفت آن جامعه می گردند زیرا آن ها جامعه را پوشش داده و سعی در بر طرف کردن نقص های آن می کنند اما اگر نتوانند این ویژگی را به درستی مدیریت کنند به جامعه آسیب خواهند زد.
این افراد از نظر تیپ شخصیتی اینیاگرام تیپ ۸ محسوب می شوند و ویژگی هایی دارند که در این مقاله به برخی از این ویژگی های خواهیم پرداخت.
ویژگی های افراد قدرت طلب
- بارز ترین و آشکار ترین ویژگی افراد قدرت طلب، کنترل گر بودن آن ها است، آن ها مدام دوست دارند همه چیز تحت کنترل شان باشد.
- رفتار این افراد با دیگران متفاوت است به عنوان مثال در یک جمع ترجیح می دهند جایی بنشینند تا برهمه چیز محیط و مسلط باشند یا در اتومبیل در جایگاهی می نشینند که بر منظره دید داشته باشند.
- متمایز تر و غیر معمول تر از دیگران رفتار می کنند. برای مثال اگر قصد خرید خانه ای را داشته باشند، ترجیح می دهند خانه ای با وسعت بالا بخرند هر چند در منطقه ای پایین تر باشد یا اتومبیل شاسی بلند خریداری می کند ولو اینکه مدل پایین باشد.
- از دیگر ویژگی های افراد قدرت طلب این است که انتقاد پذیر نیستند و دائم سعی می کنند از زیر بار انتقادها شانه خالی کنند و توجیه بیاورند اما در عین حال بسیار انتقاد گر بوده و دیگران را مورد نقد قرار می دهند.
- یکی دیگر از ویژگی های این افراد پرانرژی بودن آن ها است، این اشخاص فعالیت زیادی دارند و مدام در حرکت اند بنابراین خواب و تغذیه خود را برای رسیدن به موفقیت بیشتر فدا می کنند.
- خواب این افراد سبک است در واقع افراد قدرت طلب مانند گرگ ها با یک چشم باز می خوابند تا بتوانند اطراف خود را رصد کنند.
- افراد قدرت طلب به دیگران بد بین بوده و به راحتی به کسی اعتماد نمی کنند.
- معمولا بر موضع خود پافشاری کرده و از نظرات و مشورت های دیگران استفاده نمی کنند، از نظر این افراد نظر و حرف خودشان صحیح تر و قابل اتکا تر از سایرین است.
- این دسته از افراد مدام در حال دستور و حکم دادن هستند و قانون های متعددی می گذارند اما اگر کسی به آن ها دستوری بدهد از این موضوع آشفته می شوند.
- یکی از ویژگی های مهم در این افراد بروز ندادن احساسات و عواطف شان است. آن ها این مشکل را نقطه قوت خود می دانند درحالی که این مسئله یک ضعف محسوب می شود زیرا موجب اشکال در روابط شخصی فرد می گردد و این اتفاق به دلیل سردرگم کردن طرف مقابل رخ می دهد. آن ها جملاتی مانند دوستت دارم، برایم با ارزش هستی، خوب است که کنار تو هستم را به ندرت به زبان می آورند و اینکار از نظر آسیب شناسی موجب خیانت در روابط زناشویی می گردد زیرا بستن درب احساسات یعنی بستن درب رابطه.
- افراد قدرت طلب معمولا از کسی تعریف و تمجید نمی کنند زیرا باور دارند اینکار موجب سوءاستفاده طرف مقابل می شود.
- این افراد تمایز بین محبت کلامی و عملی را متوجه نمی شوند برای مثال به جای اینکه به فرزند خود بگویند که دوستش دارند، او را از نظر مالی تامین می کنند و تصور می کنند همین کافی است.
- به سختی اعتماد می کنند و برای جلب آن ها باید انرژی زیادی صرف کنید اما اگر بتوانید اعتمادشان را جلب کنید برای شما دست به انجام هر کاری می زنند.
- این افراد از نظر فیزیولوژی تستوسترون بیشتری نسبت به همجنس های خود دارند و این مسئله در مورد هر دو جنس زن و مرد صادق است.
- گاها تعهد و وفا داری این افراد پایین بوده و زیاده خواه هستند و به همین دلیل دست به خیانت می زنند و ضعف احساسی دارند.
- ثروت اندوز هستند و طمع به کسب بیشتر ثروت دارند و مدام در این راستا تلاش می کنند.
- انتقام جویی از دیگر ویژگی این اشخاص است، اگر این افراد از کسی رنجیده شوند، روزی انتقام خواهند گرفت و قرار گرفتن در موضع انتقام به آن ها صدمات زیادی می زند.
- خود رای و مستبد هستند. این افراد تنها به نظرات خود توجه می کنند و تصور می کنند نظرات شان بر دیگران ارجحیت دارد و تنها خودشان رفتار درست را دارند.
پیشنهاد مطالعه: ویژگی های شخصیتی
مدیریت استعداد قدرت طلبی
این افراد اگر بتوانند استعداد خود را مدیریت کنند تبدیل به رهبران بزرگی در سطح جامعه می شوند اما اگر به درستی مدیریت نکنند تبدیل به دیکتاتورهایی می شوند که ممکن است موجب آزار دیگران شوند دیکتاتورهایی همچون هیتلر، چنگیز خان، قذافی، صدام، موسولینی و… از این دسته هستند.
اکثر مدیران مشاغل بزرگ جهانی دارای این تیپ شخصیتی بوده و می توانند کمک های جالب توجهی به اقتصاد و سیاست بکنند اما اگر نتوانند زیاده خواهی خود را در تمام زمینه ها از جمله ثروت، شهرت، شهوت، دوستی و… مهار کنند می توانند مخرب باشند.
برخورد با افراد قدرت طلب
قاطعانه برخورد کنید: در برخورد با این افراد باید بتوانید به درستی رفتار کنید حتی گاهی نیاز است در مقابل آن ها بایستید و با خواسته های آن ها پیش نروید.
با ادب و احترام با آن ها صحبت کنید:این افراد به دنبال احترام و ادب هستند بنابراین می توانید با بیان محترمانه به رفتار سلطه جویانه آن ها پایان دهید.
فرد را مخاطب قرار دهید: این افراد به شدت به دنبال تایید و تمجید هستند و در مقابل بی توجهی واکنش نشان می دهند بنابراین بهتر است در مورد رفتارهای نامناسب آن ها به صورت مستقیم و با مخاطب قرار دادن آن ها واکنش نشان دهید.